Ügyfélfogadási rend

ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:
HÉTFŐ: 8:00 – 12:00
KEDD: 8:00 – 12:00
SZERDA: 8:00 – 16:00
CSÜTÖRTÖK: 8:00 – 12:00
 

Sajtóközlemény

NŐI INFORMÁCIÓS ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA MAKÓN

 

 

Sikeresen zárult a Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.  „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából”  elnevezésű projektje.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft. (Hagymaház) és a Fiatal Családosok Klubjának egyesülete konzorciumi együttműködésben az EFOP-1.2.9-17-2017-00006 azonosító számú „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából”. A projektre 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás kapott. A projekt a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését segítette elő, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítette Makón.

 

A Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.(Hagymaház) és Fiatal Családosok Klubja a 200 milliós európai uniós támogatás segítségével létrehozta a makói Család és KarrierPont-ot a Makó Posta utca 2. szám alatt. Az iroda a működése során a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek segítésén és javításán dolgozott. A Család és KarrierPONT elősegítette az atipikus foglalkoztatási formák megismerését és elterjesztését. A projekttel együttműködési megállapodást aláíróknak ingyenes jogi, mentálhigiénés, pszichológiai, valamint HR tanácsadást biztosított. Az érdeklődők többfajta képzésen vehettek részt, mint például a nagy sikernek örvendő nyelvi vagy az informatikai képzések, valamint a munka és magánélet összehangolásának fontosságát ismerhették meg. Ezeken túl még munkaerőpiaci reintegrációs ismeretekkel is gazdagodhattak.

 

A fejlesztés eredményeként több mint 1000 főt sikerült elérni kommunikációs és szemléletformáló rendezvényeken, ahol megismerkedhettek az atipikus foglalkoztatási formákkal és a család és munka összeegyeztethetőségének fontosságával. A társadalmi és gazdasági sztereotípiák megszüntetése érdekében megtartott képzéseket 500 fő végezte el. Az atipikus foglalkoztatás és a családbarát munkahelyek népszerűsítése során több mint 20 munkaadóval sikerült együttműködési megállapodást kötni. A munkaerő-piaci integráló programokba több, mint 200 fő hátrányos helyzetű személyt sikerült bevonni és a projekt végére több mint 20 főnek segítettek a munkaerő-piacra, vagy munkaerő-piaci programba belépni. Segítő szolgáltatásokban több mint 500 fő részesült.

 

A projektről bővebb információt a www.makohagymahaz.hu vagy a www.csaladeskarrierpont.mako.hu oldalakon olvashatnak.

CSALÁD ÉS KARRIERPONT KÉPZÉSEK - előzetes jelentkezés, regisztráció, igényfelmérés

Kedves Ügyfeleink!

A jelenlegi helyzetre való tekintettel ugyan a képzéseinket ideiglenesen felfüggesztettük, viszont készülünk arra, hogy minél hamarabb folytathassuk a munkát ezen a területen is.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérjük, jelezzék felénk, hogy a Család és KarrierPont ( EFOP-1.2.9-17-2017-00006 ) által szervezett 20 órás, ingyenes képzések közül melyiken vennének részt szívesen a jövőben.
https://forms.gle/qc3mr3nLNgeWQrdL6

Válaszaikkal a munkánkat segítik, hogy munkatársainkkal együttműködve információt kaphassunk arról, mely képzések, kurzusok a legnépszerűbbek és legszükségszerűbbek, melyek indítása lenne célszerű a jövőben.

FONTOS: A Család és KarrierPont által szervezett képzéseken 1 fő egyszer vehet részt (ez a projekt teljes időtartamára és az összes képzésre vonatkozik), így kérjük, azok töltsék ki az űrlapot, akik még NEM vettek részt ilyen programon.

A regisztrációs lap kitöltése nem jár kötelezettséggel sem a Család és KarrierPont, sem a regisztráló Ügyfél részére, viszont képzések indítása esetén azokat értesítjük hamarabb, akik már jelezték felénk érdeklődésüket a kurzusok iránt, tehát ők prioritást élveznek.

Köszönjük, hogy segítik munkánkat!

Amennyiben családtagjuk, ismerősük is érdeklődik, de nincs internet elérhetősége, úgy természetesen telefonon továbbra is állunk rendelkezésükre az előjelentkezéssel kapcsolatban is.

A Család és KarrierPont Csapata

Kedves régi és leendő Ügyfeleink!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a modern technika segítségét igénybe véve továbbra is rendületlen lelkesedéssel ajánlhatjuk Önöknek programjainkat, szolgáltatásainkat!

"Karantén" idején az alábbi, térítésmentes szolgáltatásainkra hívjuk fel figyelmüket:

Szülők Klubja - ONLINE előadás
A programot a facebookon bárki követheti!

Női Vállalkozók Online Reggelije
A "rendezvényen" való részvétel regisztrációhoz kötött, ZOOM program telepítése szükséges!

2020. áprilisától ONLINE Coaching, egyéni tanácsadás Hevesiné Kratochwill Katalin ACC life coach, tréner közreműködésével - előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés alapján, Skype program szükséges!

Jogi (munka-, cég-, ingatlanjogi ), pszichológiai illetve mentálhigiénés tanácsadás - előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés alapján

, ,

Ismét egy reggelivel egybekötött szakmai előadásra invitálta a helyi női vállalkozókat a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és a makói Család és KarrierPONT, ahol a problémák és hibák előnyre fordításának stratégiája került középpontba.

 

https://makohirado.hu/2019/11/26/az-antifragilitas-strategiaja-kerult-fokuszba-a-noi-vallalkozok-reggelijen/?fbclid=IwAR2kmXjzfu45cOPzuUZVnp7dFaW1y0MKK2-IFs1AN148NObtoYfTgmcwxsg

„Itt Makón gondolnak azokra a családokra, akik a térségben fogyatékkal élő gyermeket nevelnek” – hangzott el Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntőjében az Erzsébet Ház átadóján. A közadakozásból megújult épület azon fogyatékossággal élő fiatalok rehabilitációját szolgálja, akik betöltötték 23. életévüket, és így a köznevelési rendszerből már kikerülnek- de képes befogadni művészeti rendezvényeket, civil szervezetek programjait is. A jeles eseményen jelen volt Lázár János országgyűlési képviselő, valamint Farkas Éva Erzsébet az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke és Kiss-Rigó László megyéspüspök is, aki megáldotta az intézményt.

Oldalak