Ügyfélfogadási rend

ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:
HÉTFŐ: 8:00 – 12:00
KEDD: 8:00 – 12:00
SZERDA: 8:00 – 16:00
CSÜTÖRTÖK: 8:00 – 12:00
 

Jelenlegi hely

Címlap

Sajtóközlemény

NŐI INFORMÁCIÓS ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA MAKÓN

 

 

Sikeresen zárult a Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.  „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából”  elnevezésű projektje.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft. (Hagymaház) és a Fiatal Családosok Klubjának egyesülete konzorciumi együttműködésben az EFOP-1.2.9-17-2017-00006 azonosító számú „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából”. A projektre 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás kapott. A projekt a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését segítette elő, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítette Makón.

 

A Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.(Hagymaház) és Fiatal Családosok Klubja a 200 milliós európai uniós támogatás segítségével létrehozta a makói Család és KarrierPont-ot a Makó Posta utca 2. szám alatt. Az iroda a működése során a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek segítésén és javításán dolgozott. A Család és KarrierPONT elősegítette az atipikus foglalkoztatási formák megismerését és elterjesztését. A projekttel együttműködési megállapodást aláíróknak ingyenes jogi, mentálhigiénés, pszichológiai, valamint HR tanácsadást biztosított. Az érdeklődők többfajta képzésen vehettek részt, mint például a nagy sikernek örvendő nyelvi vagy az informatikai képzések, valamint a munka és magánélet összehangolásának fontosságát ismerhették meg. Ezeken túl még munkaerőpiaci reintegrációs ismeretekkel is gazdagodhattak.

 

A fejlesztés eredményeként több mint 1000 főt sikerült elérni kommunikációs és szemléletformáló rendezvényeken, ahol megismerkedhettek az atipikus foglalkoztatási formákkal és a család és munka összeegyeztethetőségének fontosságával. A társadalmi és gazdasági sztereotípiák megszüntetése érdekében megtartott képzéseket 500 fő végezte el. Az atipikus foglalkoztatás és a családbarát munkahelyek népszerűsítése során több mint 20 munkaadóval sikerült együttműködési megállapodást kötni. A munkaerő-piaci integráló programokba több, mint 200 fő hátrányos helyzetű személyt sikerült bevonni és a projekt végére több mint 20 főnek segítettek a munkaerő-piacra, vagy munkaerő-piaci programba belépni. Segítő szolgáltatásokban több mint 500 fő részesült.

 

A projektről bővebb információt a www.makohagymahaz.hu vagy a www.csaladeskarrierpont.mako.hu oldalakon olvashatnak.